Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Achterstandskinderen de dupe van modern onderwijs

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Achterstandskinderen de dupe van modern onderwijs
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In het Algemeen Dagblad zegt de onderwijsdeskundige P. Tesser van het Sociaal Cultureel Planbureau dat vooral kinderen uit achterstandsgezinnen de dupe zijn van het moderne onderwijs. Hij doet onderzoek naar de effectiviteit van onderwijs aan minderheden. Nu al is duidelijk dat juist deze kwetsbare groep niet gebaat is bij het moderne onderwijs.

De laatste jaren is het in de mode om kinderen op school zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. Daarmee is de centrale rol van de leraar, die uitlegt en later met de gehele klas oefent, nagenoeg verdwenen. Slechts 10% van de basisscholen hebben bewust voor deze 'ouderwetse' aanpak gekozen. Volgens Tesser zou dat ongeveer 30% à 40% moeten zijn.

Tesser noemt in het Algemeen Dagblad het cultuurverschil tussen hoog- en laagopgeleiden als voornaamste oorzaak voor de problemen. Ouders met een goede opleiding zijn gewend te analyseren en te onderzoeken en dragen dat onbewust op hun kinderen over. Laagopgeleide ouders zijn juist vooral geneigd om dingen voor te doen.

De moderne manier van onderwijs geven, heeft volgens Tesser dan ook vooral een averechts effect. Kinderen die sowieso al betere kansen hebben profiteren het meeste van die manier van lesgeven. Dat terwijl kinderen die toch al harder moeten werken het extra moeilijk wordt gemaakt. Volgens Tesser halen zij dan ook niet het niveau dat ze hadden kunnen bereiken.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS