Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Uitgaan » Films » Microsoft wil mpeg2 wegdrukken met mediaspeler 9

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Microsoft wil mpeg2 wegdrukken met mediaspeler 9
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Microsoft heeft de broncode van zijn Mediaspeler-technologie ter keuring voorgelegd aan Hollywood-technici. Het softwarebedrijf hoopt dat de filmindustrie deze compressietechnologie kiest als opvolger van de MPEG2-standaard. Diverse bedrijven gaan Media Player 9 gebruiken.

Dat maakte Microsoft vandaag bekend tijdens de mediatechnologiebeurs IBC in de RAI te Amsterdam, en publiceert er een bericht over.

Microsoft heeft zijn Windows Media 9-software ter keuring voorgelegd aan de SMPTE, de Amerikaanse organisatie van filmtechnici. Het softwarebedrijf geeft de altijd angstvallig geheim gehouden broncode voor een deel vrij.

Microsoft opent zijn broncode voor de filmstandaardenorganisatie in de hoop een betere greep op media-apparaten te krijgen. Als SMPTE WM9 goedkeurt, en het bestempelt als 'voldoend aan de geldende standaarden', vergroot dat Microsofts kansen op de mediamarkt. WM9 zou toegepast kunnen worden in settopboxen en professionele audio- en videobewerkingsapparatuur. Immers, SMPTE-leden zijn vrij hun technologieleverancier te kiezen, zo lang deze maar aan de geldende standaarden voldoet.

Met de overdracht van de broncode hoopt Microsoft tevens een opvolger voor de geldende videostandaard MPEG2 te bieden. De introductie van MPEG4, ook een beoogde MPEG2-opvolger, verloopt langzamer dan gepland bij gebrek aan een goed bedrijfsmodel en de licentiepolitiek.

In de afgelopen 2 jaar probeerde Microsoft de videoindustrie al lekker te maken voor zijn WM9-technologie op het Amerikaanse Sundance filmfestival. Daar toonde het softwarebedrijf de werking en kwaliteit van zijn technologie door digitaal films af te spelen.

De IBC is belangrijk voor MIcrosoft vanwege de Europese TV-klanten. Onder meer BBC en TF1 in Frankrijk worden gebruikers van Windows Media, zegt Microsoft.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS