Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Messaging » Microsoft trekt stekker uit MSN Chat

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Microsoft trekt stekker uit MSN Chat
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Microsoft is alle spam en porno in zijn fora zat en trekt de stekker uit zijn MSN chatdienst. Ook die in Nederland moet eraan geloven.

Dit heeft de softwarefabrikant woensdag bekendgemaakt. Volgens Microsoft ontwikkelen de chatrooms zich tot langzaamaan tot een thuishaven van spammers en kinderlokkers.

Microsoft beëindigt daarom de dienst in 28 landen, waaronder Nederland, om op deze manier zijn klanten te beschermen. De maatregel gaat 14 oktober in, aldus een woordvoerster.

Overigens verdwijnen niet alle chatrooms. De gratis varianten (met toezicht) in Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Brazilië blijven gewoon bestaan. Abonnees in Canada en Japan kunnen ook een chatroom zonder toezicht kiezen.
Slot en grendel

Ook blijft de dienst in de Verenigde Staten overeind, al verdwijnt deze wel achter slot en grendel. "MSN chat wordt een betaaldienst in de VS", aldus een woordvoerster van Microsoft.

"Iedereen zal de chats kunnen bezoeken, maar je moet een abonnement hebben op MSN om deel te kunnen nemen." In de praktijk komt dit er op neer dat Amerikanen zich moeten abonneren op bijvoorbeeld MSN Extra Storage, het goedkoopste abonnement van twintig dollar per jaar.
Opvallend

Microsoft hoopt met deze beslissing het gebruik van zijn MSN Messenger te stimuleren. De kans is echter groot dat gebruikers andere gratis manieren zullen proberen te vinden om te kunnen chatten.

Concurrenten van Microsoft kunnen hiervan profiteren. Onder meer Lycos exploiteert in Nederland een gratis chatroom. Deze chatdiensten leggen het bedrijf geen windeieren, zo vertelde het bedrijf eerder aan WebWereld.

Naar eigen zeggen slaagt Lycos er goed in spam en ander ongewenst materiaal uit zijn chats te weren. Dit komt volgens het internetbedrijf door een grote groep vrijwilligers die de chats in de gaten houden.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS